Om Mons René Andersen

Mons René Andersen

Jeg er freelance grafisk designer og illustrator, og mit speciale er bogdesign.

Lige så længe jeg kan huske tilbage, har jeg elsket bøger. Og den lokale boghandel er som regel den første seværdighed, jeg besøger, uanset hvor jeg er i verden. Jeg har designet bogomslag og tilrettelagt bøger siden min første ansættelse på Wangels Forlag i 1988. Selvfølgelig er der ofte tillægsopgaver omkring en bog, som fx plakater, annoncer, hjemmesider, emballager billedredigering og illustrationer … Jeg nyder det hele, men det er altid bøgerne, der er i centrum.

Jeg kan godt lide de enkle løsninger. Dem der vender tingene lidt på hovedet eller har en overraskende drejning. Og jeg kan lide det, når en klient udbryder: “Det er lige netop dét, jeg havde forestillet mig!” Det kræver at man er god til at lytte. Og det kræver nysgerrighed. Og kommunikation, venlighed, humor, hurtighed, legesyge, tålmodighed og at kunne starte forfra uden at surmule. Det er dét jeg elsker ved mit arbejde. For det er de ting, jeg er godt til. Og jeg er god til Adobe Photoshop, Illustrator og InDesign. Men illustrationsopgaver fortrækker jeg som regel at lave i hånden. Der findes ikke noget stykke elektronik, der kan erstatte materialerne og griseriet. Det kan altid rettes i Photoshop bagefter.

Som barn var jeg altid i gang med at tegne og fortælle. Når jeg fik øje på stærke farver, var min første impuls i mange år at spise dem. Senere, da jeg skulle vælge uddannelse, afprøvede jeg mange forskellige retninger. Efter et par år blev det tydeligt, at jeg bare skulle gøre det, der føles legende og naturligt for mig. Hvem skulle have troet, det kan være så enkelt?

KONTAKT MIG